In gesprek met Marja van Breizuss.

In het interview van vandaag stel ik een aantal vragen aan Marja, eigenaresse van Breizuss. Ben je ook nieuwsgierig waar haar werkzaamheden uit bestaan, wat zij het leukste vindt om te doen en hoe zij geïnspireerd raakt? Lees dan snel verder en kom erachter wat Marja met ons deelt.

Vertel, wie ben je en wat is je functie exact bij BreiZuss: Mijn naam is Marja, net vijfiger, creatief en een passie voor kleur en wol. Ik denk in breipatronen en ben een brei-zus en eigenlijk zelf BreiZuss! BreiZuss is een één-vrouws bedrijf en ik ontwerp én brei met de hand alle items voor webwinkel www.breizuss.nl en fysieke winkels. Alle bijkomende taken, zoals fotografie en fotobewerking zijn van mijn hand en op de modelfoto’s ben ik ook meestal te zien!

Waar bestaan je werkzaamheden uit en wat betekent dit voor jou?Het is een uit de hand gelopen hobby, waar ontzettend veel plezierige tijd in zit.

Wat vind je het leukste om te doen voor BreiZuss? Het leukste vind ik het ontwerpen en breien van de knitwear. Geef me inspiratie en er ontstaan breipatronen.. te veel om allemaal te kunnen uitwerken.

 Hoe bepaal jij de trends en wat inspireert jullie? Geïnspireerd door natuur, kleuren en wol ontstaan er vele ideeën waarmee ik ontwerpen maak voor vesten, truien, omslagdoeken, sjaals of jurkjes.

Welke trend zien jullie in de collectie herfst/winter 2017? Heerlijke warme, zachte vesten. Lang en kort model in verschillende breisteken en prachtige kleuren.

Wat maakt jullie kleding zo speciaal? De handbreisels van BreiZuss zijn speciaal omdat ze met de hand gebreid zijn én er van elk BreiZuss-item maar één gemaakt is. Geen twee dezelfde breisels, dus volledig uniek. En gemaakt met plezier en aandacht, gewoon in Nederland. En omdat er heel wat uurtjes in een breisel zitten, een uitermate slow-fashion mode-accessoire.

Waar worden alle kledingstukken ontworpen en geproduceerd?
Nederland, puur Dutch design.

Wat is het materiaal waar de kleding van gemaakt wordt? BreiZuss werkt met mooie (duurzame) garens, veelal ecologische wol, merinowol met het GOTS-keurmerk of met handgesponnen en handgeverfde wol van kleine wolspinnerijen.

Waar staat jullie eigen identiteit voor? Slow Knitwear / Unieke hand(brei)werk

Hoe vinden jullie het om met Priscilla Kroezen te gaan samen werken en wat verwachten jullie van de samenwerking? Ik vind het ontzettend leuk met Priscilla deze samenwerking te doen en ben reuze benieuwd naar het eindresultaat.

Wil je nog iets anders overbrengen of heb je nog een leuk weetje aan onze lezers via dit interview? Naast de items in de webwinkel brei ik ook op bestelling een omslagdoek in de gewenste kleur.

TIP: Welke tip wil je onze lezers meegeven? Heb je jouw oog op een handbreisel laten vallen, wacht dan niet te lang, want… Van elke BreiZuss is er maar één!