Paradise doesn’t have to be tropical.

Sneeuwballen gooien, sleetje rijden en rennen door de sneeuw.. Helaas is er maar af en toe een dik pak sneeuw in Nederland, maar gelukkig genieten wij nu al 3 dagen van een witte wereld. Ik ben echt heel blij met een dik pak sneeuw, maar sneeuw kan inderdaad heel vervelend zijn als je naar je werk moet rijden of als je net als ik je auto niet meer weg krijgt van de parkeerplaats, maar stiekem moet ik er ook ontzettend om lachen; een beetje sneeuw en heel Nederland in rep en roer, geklaag en gemopper het vliegt je om de oren. Je kunt er ook voor kiezen om er gewoon niet over te klagen en er maar gewoon van te genieten, het sneeuw gaat tenslotte toch niet sneller smelten door al dat geklaag en gemiep.

Ik heb de afgelopen dagen zo ontzettend genoten van het winterse weer, al was het wel echt ontzettend koud. Vandaag was dan ook als kerst op de taart; de stakingsdag van school. Het kon niet beter uitkomen. We zijn vandaag op pad gegaan en we hebben tijdens onze wandeling genoten van een warm kopje thee met een kerstkransje, die we zelf hadden meegenomen. “Paradise doesn’t have to be tropical.”

Je kunt van sneeuw mooie creaties maken en de kinderen genieten nog meer dan anders in de buitenlucht. Sneeuw biedt creatieve mensen een geweldige mogelijkheid om zichzelf uit te leven; zo leefde ik mezelf helemaal uit met mijn fotografie. Ik maakte niet zomaar wandelingen door de sneeuw, nee ik beleefde deze wandeling intens en heel bewust.. Ik let op van alles tijdens het fotograferen, omdat ik graag mooie sfeerbeelden wilde maken van mijn kinderen voor later.  Zolang er veel sneeuw ligt, kan ik mezelf nog heerlijk uitleven en de meest prachtige sneeuw foto’s maken van de jongens en ondertussen speel ik lekker met de jongens erop los in de sneeuw. Mijn favorieten op een rijtje: