Een sprankelende kerst op school.

Afgelopen week was het weer zover; vrijwel alle scholen hebben een kerstdiner (of anders een kerstontbijt). De meeste kinderen verschenen weer in hun mooiste kleren en genoten van het kerstdiner op school. Ook Jizhmahaël en Jaihzihiön verschenen in hun kerstoutfit op school en ik verzorgde kerstspiesjes en kip voor het kerstdiner in hun klas.

Een sprankelende outfit voor jongens.
De sprankelende party collecties je kan je hart ophalen, er is zoveel leuks te krijgen zowel voor jongens als meisjes. Ik had dan ook wel moeite om een set samen te stellen, het luxe probleem kwam hier om de hoek kijken..  Zodra het half november is en ik de nieuwe kinderfeestkleding al langzaam online zie komen begint het meteen te kriebelen!

Het is bij ons een stijlvol party season! De nieuwe party collectie van WE Fashion is classy met gave all- over prints op de overhemden en voorzien van een afneembare en verstelbare vlinderdas en strikje. Dit jaar shinen de jongens in de smart shirt-and-tie combinatie. We combineren dit met een stoere, jogg denim van het jongenslabel Sturdy. De denim zorgt ervoor dat het geheel wat meer casual chic oogt. De kerstoutfit stijlen we uiteraard af met een blazer. De blazer van Jizhmahaël is uit de WE Fashion store, de blazer is van velvet met een dubbele knoopsluiting en een split aan de achterzijde. De blazer van Jaihzihiön is uit de kindercollectie van Mexx. Onder een gave kerstoutfit horen natuurlijk ook een paar stijlvolle stappers, zo draagt Jaihzihiön een paar uit de collectie van Red-Rag en Jizhmahaël hippe laarsjes uit de collectie van Koel4Kids.


Wel iets maken, niet kopen. 

Mama, je moet wel iets maken hoor, niet kopen. Dit hoorde ik een meisje tegen haar moeder zeggen afgelopen week in de winkel, spontaan kreeg ik het zelf warm en zag mijn drukke agenda in gedachte al passeren. Ik had als taak fruitspiesjes te verzorgen voor het kerstdiner van Jaihzihiön en voor Jizhmahaël kippenpoten. Nadat ik de fruitspiesjes en kip gemaakt had en ik vol trots de kinderen ermee naar school zag lopen was ik blij, dat ik er toch net even iets anders van gemaakt had al was het wel even wat werk geweest. Ook in de klas promoten Jaihzihiön mijn fruitspiesjes, té lief, hij wilde dat ieder kindje ze zag! De fruitspiesen waren eenmaal uitgedeeld al snel op. Bijna alle kinderen lusten fruit en het zag er ook nog eens gezellig en sfeervol uit. Jizhmahaël was het tegenover gestelde van zijn broertje, hij wilde het liefst de kip voor zichzelf houden, want het vond het zo lekker.

Enthousiast en blij. 
Terwijl ik aan het schrijven ben, denk ik: Ja, ik heb het mezelf wel weer moeilijk gemaakt, nog wat extra druk in deze volle en hectische week. Maar als ik dan zie dat de kinderen het geweldig vinden als ik dit doe, erover napraten, vol trots hun hapjes showen en ieder familie lid erover willen vertellen tovert dit een lach op mijn gezicht. Wat ik hiermee dus eigenlijk wil zeggen is dat we het onszelf niet zo moeilijk hoeven te maken, maar het vaak toch doen. Maar de kinderen zijn dan zo enthousiast en blij. En daar gaat het uiteindelijk toch om? Ik ben wel van mening dat het er ten alle tijde omgaat dat de kinderen iets lekkers hebben, en niet om welke ouder het langste in de keuken heeft staan zweten of het meeste werk eraan heeft gehad. Want heel eerlijk, iedereen doet op hun eigen manier zijn of haar best.

Onze favorieten momenten. 
Het kerstfeest op school is één van onze favoriete momenten in het jaar. Alle kinderen prachtig aangekleed, de school verlicht met honderden lampjes en een partytent op het schoolplein waar al de ouders samen komen voor een hapje en drankje. Ook was dit jaar het eensgezindheid aanwezig met het orkest en speelde het één na het andere kerstnummer, dit gaf een fijne sfeer. Aan het eind van de avond kwamen de kinderen waaronder ook Jizh en Jaiz  naar buiten om met het orkest ‘Jingle Bels’ te spelen. Ik heb intens genoten van dit moment. Terwijl ik met al de ouders naar de kinderen aan het kijken was en ik zag hoe iedereen mee aan het zingen was kreeg ik pas het echte kerstgevoel van samen zijn met elkaar.

“May all the sweet magic of Christmas conspire to gladden your hearts and fill every desire.”