In gesprek met Esmee Ramsteijn van Klerx Schoenen.

In het interview van vandaag stel ik een aantal vragen aan Esmee Ramsteijn van Klerx Schoenen, hét bedrijf achter Red-Rag Boys & Girls, Develab en Red-Rag men & woman.  Esmee is Marketing & Communicatie medewerker bij Klerx Schoenen. Ben je ook nieuwsgierig waar haar werkzaamheden uit bestaan, wat zij het leukste vindt om te doen en wat zij gaat verklappen over dé trend van 2018? Lees dan snel verder en kom erachter wat Esmee met ons deelt.

Wie ben je en wat is je functie exact bij Red-Rag boys & girls en Develab:
Hi allemaal! Ik ben Esmee Ramsteijn en werk als Marketing & Communicatie medewerker bij Klerx Schoenen, hét bedrijf achter de kinderschoenenmerken Red-Rag boys & girls, Develab en het stoere damesschoenenmerk Red-Rag men & women.


Waar bestaan je werkzaamheden uit en wat betekent dit voor jou?
Mijn job bij Klerx Schoenen is mega divers. Samen met mijn collega’s op de marketing afdeling proberen wij onze drie schoenenmerken zo goed mogelijk in de spotlights te zetten, zodat we opvallen bij de consumenten. Hier komt een groot gedeelte online- en socialmedia marketing bij kijken, waar ik me voornamelijk mee bezighoudt. Het bedenken van social media campagnes, het plaatsen van inspirerende content, samenwerkingen zoeken met toffe (mama)bloggers en online influencers, PR, nieuwsbrieven. Verder organiseren we events, winacties, fotoshoots, sponsoring, ga zo maar door.. En dat allemaal keer 3 merken natuurlijk! Daarnaast doe ik ook een stukje Sales. In het verkoopseizoen werk ik samen met de accountmanagers in Nieuwegein waar al onze klanten onze showroom bezoeken en de nieuwe collectie komen inkopen. Wij voorzien hen van het beste advies! De combinatie van deze twee functies vind ik erg leuk en maakt dat ik iedere dag met plezier naar mijn werk ga.


Wat vind je het leukste om te doen voor Red-Rag boys & girls en Develab shoes?
Iedere dag met schoenen werken, welke vrouw wil dat nou niet?! Ik vind het moeilijk om een keuze te maken, maar wat er echt bovenuitspringt zijn de fotoshoots. Van begin tot het eind organiseren we dit zelf. Het begint met een oproep plaatsen voor modelletjes, waar altijd massaal op gereageerd wordt. Uiteindelijk maken we zelf de selectie, zoeken we een unieke, bijzondere loactie, schakelen we een styliste in voor de kleding en dan is het zoveer: de shoot! Dit is altijd een dag vol energie, waar we vaak verlegen kinderen uit zien groeien tot ware fotomodellen. Als ik dan achteraf de foto’s terug ziet, welke we kiezen voor een nieuwsbrief of een winkeldisplay ben ik best wel trots op het resultaat!


Hoe bepalen jullie de trends en wat inspireert jullie?
De trends worden grotendeels bepaald door onze stylistes. Momenteel werken er twee stylisten vast bij ons op kantoor, maar zij halen ook veel inspiratie uit samenwerkingen met andere stylisten en trendwatchers. Verder zijn zij natuurlijk voordurend bezig met het checken van onze modecollecties in de winkels, op beurzen en online om zo op de hoogte te blijven van de laatste trends.


Welke trend zien jullie in de collectie herfst/winter 2017?
Een trend waar je dit najaar niet meer omheen kan is de bikerboot voor meiden! Waar mening moeder hem vorig seizoen nog veel te ‘grof’ en groot vond zijn de meesten nu wel overstag. Deze super stoere schoen staat geweldig onder een rokje of jurkje, maar kan ook prima bij een skinny jeans. En heel leuk: deze trend zie je niet alleen bij meiden, maar ook bij moeders. Twinning is winning zeggen wij altijd! Super tof toch om dezelfde schoenen te dragen als je fashionable moeder! Bij de jongens draait het voornamelijk om sneakers. Maar dan wel sneakers van kwalitatief hoogwaardig leer (ook leergevoerd), zoals wij deze maken. Want boys will be boys en spelen en voetballen de hele dag. Een paar goede, stevige schoenen zijn dan wel een must! En onze schoenen met handige stootneuzen ook! Deze winter zie je de toon-op-toon trend terug in sneakerland. Dit betekent dat de upper (bovenkant schoen) dezelfde kleur heeft als de zool. Kleuren als rood, zwart en donkerblauw zie je veel terug.

 Wat kun je al verklappen over de collectie voorjaar 2018? Meiden: metallic, plateauzolen, embroidery print en lint veters. Jongens: sneakers, sneakers, sneakers oh en sneakers! Maar verder hebben we voor zowel Develab als Red-Rag ook super stoere sandalen in de zomercollectie met oa. camouflage print!

 De fotoshoots die plaatsvinden om jullie collectie vast te leggen gaat altijd veel tijd inzitten heb ik begrepen. Hoe bepalen jullie de sfeer voor de shoot? De sfeer van een shoot bepalen we aan de hand van onder andere het thema. Iedere schoenencollectie heeft een apart thema. Voor Develab was dat afgelopen zomer bijvoorbeeld “Life is a Festival”, de fotoshoot vond dan ook plaats op een: festival voor kinderen! De loactie is eigenlijk het allerbelangrijkst, je moet veel verschillende kanten op kunnen, zodat je foto’s divers en inspirerend zijn. Daarnaast doet kleding ook veel, we werken al jaren samen met topstylisten en fotografen.

 
Is het voor ouders mogelijk om hun kinderen aan te melden als model bij jullie of werken jullie iedere collectie met oproepjes of via een bureau?
Jazeker, dat is mogelijk! Wij plaatsen eens in de zoveel tijd een oproep via de Facebook-pagina van Red-Rag en Develab. Daar komen altijd super veel reacties op, heel leuk!


Wat maakt jullie schoenen zo speciaal?
De schoenen van Develab zijn echt gemaakt voor kids die op avontuur willen gaan en houden van lekker rennen, ravotten en buitenspelen. Handig klittenband, een goede stootneus en gaan! Maar natuurlijk wel volgens de laatste trends. Red-Rag is het stoerste kinderschoenenmerk van Nederland voor eigenwijze kids die weten wat ze willen op mode gebied. Hier zie je dus schoenen die je nergens anders ziet, we gebruiken bijzonder materiaal (zoals metallic, schoenen met een dalmatier print, fluwelen veters, fluor geel en oranje) en deze schoenen zijn echte eyecatchers aan je voeten!

Waar worden alle schoenen ontworpen en geproduceerd? Onze kinderschoenen worden in Italië en Portugal gemaakt. Onze productie vindt dus nog steeds plaats in Europa en daar zijn we stiekem best trots op! Vakmensen werken daar dagelijks met een flinke dosis passie en liefde aan het maken van de mooiste schoenen. Voor meer info check je ons filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=hzVRz8dIftw waarin we laten zien hoe een Develab schoen wordt gemaakt in de Portugeese fabriek.


Wat is het materiaal waar de schoenen van gemaakt worden?
We gebruiken vrijwel altijd kwaliatief hoogwaardig leer en suede. Onze schoenen zijn ook altijd leergevoerd met een uitneembaarvoetbed. Daarnaast werken we ook met fantasy- en sport materiaal. Red-Rag valt echt op door het aparte, bijzondere materiaal dat er wordt gebruikt en de stoere details. Van rood stiksel, tot roze velvet veters en glitterprints niets is ons te gek.


Waar staat jullie eigen identiteit voor?
Redrag boys & girls is een uitdagend en prikkelend – eigenwijs Nederlands kinderschoenenmerk. Met uitgesproken schoenen die zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardige en bijzondere materialen voor stoere kids die precies weten wat ze willen. Een fashion collectie met mooie eigen prints, labeling en met een flinke dosis humor. Niet voor saaie types. Develab is hèt Nederlandse kinderschoenenmerk voor ondeugende, fantasierijke en nieuwsgierige kids. Het merk is, net als avontuurlijke kids, altijd in ontwikkeling en steeds op zoek naar iets nieuws. In plaats van trends te volgen maakt Develab de trends zelf. Het resultaat? De coolste designs en mooiste details in combinatie met de hoogste kwaliteit.

Dit interview is tot stand gekomen in samenwerking met REDRAG.