Tijd voor een nieuwe mobiel.

 

Sommigen willen gewoon bereikbaar zijn, andere willen altijd het nieuwste van het nieuwste. Ik vind de keuze voor een nieuwe telefoon erg persoonlijk, en daardoor is het zeker de moeite waard om even goed er over na te denken. Als het even meezit gaat je mobiel wel een tijdje mee, dus kunnen jullie maar beter goede vrienden worden. In mijn geval, weet je het maar nooit met die mobieltjes zoals je kan zien op de foto.

Wat ik belangrijk vind.
Om te beginnen is het handig om te bedenken wat ik eigenlijk belangrijk vindt aan een smartphone. Ik ben wel iemand die diep in de cijfertjes duikt om te bekijken welke de snelste processor is en waar ik relatief gezien het meeste geheugen voor mijn geld krijg, en ik kies niet per definitie altijd voor hetzelfde type besturingssysteem. Er worden behoorlijk wat smartphones gemaakt, dus als tip van mij: bedenk vóór je zoektocht wat je precies zoekt en focus jezelf daar op. Bij mij staat namelijk de camera op de eerste plaats, en een snelle processor gaat mijn voorkeur naar uit. Ik irriteer mezelf aan haperingen, als ik werk moet dit vlot gaan en zonder vervelende vertragingen of belemmeringen.

Over smaak en voorkeur valt niet te twisten.
Omdat het ontwerp, het scherm en de camera zeggen niet zoveel zeggen over hoe snel een smartphone is, maar bepalen wél de toestelprijs. En dit is heel logische, want dit komt omdat ze voor een groot gedeelte bepalen hoe fijn je, je smartphone vindt. Net zoals ik bij het kopen van schoenen of een sweater niet alleen kijk naar de maat, de prijs en de kwaliteit, wil ik ook dat mijn smartphone gewoon mooi, stijlvol en vooral goed bij me past.
‘Ik heb nog 1%, dus als ik wegval…’
Vroeger ging mijn telefoon wel een paar dagen mee voor ik die op moest laden, maar met de grote schermen en vele mogelijkheden van moderne smartphones is dat (vooral bij mij) helaas verleden tijd. Mijn werk bestaat vooral uit non-stop met mijn telefoon in de weer zijn. Ik wil niet aan het eind van de dag zonder batterij zitten, dus kijk ik goed naar hoeveel milliampère-uur (mAh) capaciteit de accu heeft. Hoe hoger get getal, hoe meer capaciteit de batterij heeft. Een grote batterij heeft al snel 3000 mAh. Een aantal smartphones zitten op 2500 mAh. Hoe lager het getal, hoe vaker je je smartphone dus moet opladen..

Meer megapixel, niet altijd beter.
Dit is natuurlijk, echt mijn ding. Ik kan niet zonder camera. Ik spreek dagelijks vrienden, familie en volgers die heel trots zeggen; ik heb een heel goede camera, want kijk hoeveel megapixels dat ding heeft. Dit is een misvatting. Een goede camera heeft niet alleen veel megapixel, want andere onderdelen hebben ook heel veel invloed op de kwaliteit van een camera. Neem bijvoorbeeld de grootte van de sensor, maar ook het materiaal waarvan de lens is gemaakt en vergeet niet naar het diafragma en fps te kijken.

De keuze voor mijn mobiel.
Als ik het uiterlijk laat mee tellen dan ga ik uiteraard voor de iPhone 8. Kijk ik niet naar uiterlijk, ga ik voor de Sony Xperia XZ1, daar zit echt een ‘beest’ van een camera in als je het mij vraagt, met wel een maximale beeldsnelheid tot 960 fps. De resolutie van de camera is ook echt beter: 12mp vs 19mp. En heb je de ISO-Gevoeligheid al bekeken die je automatische of naar wens kan instellen tot wel 12800iso. Oké.. Ik ga er gewoon nog even een nachtje over slapen en dan maak ik morgen mijn keuze. In de tussentijd, denken jullie dan mee? Laat mij weten voor welke telefoon jij zou kiezen en waarom, want misschien kom ik er dan toch wat sneller uit. Ondertussen, denk flitst ook de Samsung door mijn hoofd…

Als je vandaag een nieuwe telefoon zou mogen uitkiezen, voor welke zou jij dan de keuze maken en waarom?