In gesprek met Helen van Little Chipmunks.

In het interview van vandaag stel ik een aantal vragen aan Helen, eigenaresse van Little Chipmunks. Helen is moeder van drie kinderen en al zeventien jaar samen met haar man. Haar label Little Chipmunks is een droom die zij laat uitkomen. Ben je ook nieuwsgierig waar haar werkzaamheden uit bestaan, wat zij het leukste vindt om te doen en wat zij ervan vindt om samen te werken met StyleKids Magazine? Lees dan snel verder en kom erachter wat Helen met ons deelt.

Wie ben je en wat is je functie bij Little Chipmunks?
Ik ben Helen, moeder van 3 kinderen en al 17 jaar samen met mijn man. Ik ben Engels van oorsprong. Ik hou erg van van de natuur en probeer dat ook zo toe te passen in mijn opvoeding en levenstijl. Little Chipmunks is ontstaan uit mijn hobby. Een droom die ik probeer waar te maken. Ik ben de eigenaar van Little Chipmunks, ontwerp en produceer alles zelf. Daarnaast probeer ik mijn huishouden te runnen met mijn 3 lieve boefjes!

Waar bestaan je werkzaamheden uit en wat betekent dit voor jou?
Oh dat is héél breed! Verschillende dingen zoals het inkopen van stoffen en toebehorende, partonen tekenen en bewerken, de items uitknippen en naaien, bedrukkingen bedenken en uitwerken, met zorg maken en bedrukken, tussendoor ademhalen en véél koffie drinken ;), de website en social media bij houden, vragen van klanten beantwoorden en vooraad maken voor de stenenwinkels. Enorm veel taken voor één persoon, dus helpt mijn man waar hij kan. Bijvoorbeeld door de administratie bij te houden en hier en daar met kleine dingetjes mee te helpen.

Wat vind je het leukste om te doen voor Little Chipmunks?
Ideeën uitwerken en maken! Dus de stoffen te kiezen en dat het idee een bestaand item wordt en dat terug te zien bij het Chipmunks team en bij klanten.

Hoe bepalen jullie de trends en wat inspireert jullie?
Ik probeer niet geheel mee te gaan in de trends. Voor mij is het belangrijker dat het kledingstuk lekker zit en dán pas dat het er ook leuk uit ziet. Wel probeer ik de kleuren en prints aan te passen aan de huidige trend. En soms wijk ik daar vanaf met lekker bonte, Scandinavische prints zoals de nieuwste Unicorn stof of de favoriete Lynx stof. Want ook daar ben ik zo gek op, en mijn kinderen ook! Mijn kleding moeten óók lekker zitten als het kind gedragen wordt in een doek of draagzak. Ik merkte bij mijn oudste dat veel kleding wat leuk eruit zag toch belemmerend werkte in de doek. Dat is dan zó jammer, vooral als je jouw Chipmunk lekker vaak draagt! Verder let ik er op dat de meeste items unisex zijn en de stoffen Bio of fairtrade zijn. Ik wil ook dat mijn kleding met elkaar te combineren valt maar ook met andere merken. Ook als ik labels gebruik moeten deze niet gaan kriebelen bij de kleintjes. Je vindt ze dan in de zijnaad of een mooie bedrukte label in de rugpand.

Welke trend zien jullie in de collectie herfst/winter 2017?
Ik heb ervoor gekozen om bij warme en rustige kleuren te blijven. Oker, Wijnrood, Antraciet grijs, Denim blauw, roest en zwart voor de sweatstoffen. Voor tricot stoffen kies ik bijpassende (seizoen) print. Momenteel vind je Bos groen en Pluim paars stoffen voor het najaar. Donker blauwe kangaroo’s, verf gestreepte stof en een hint naar voorjaars, zacht Mint met bloemetjes! Maar ook stoere Wildcats en bonte Eenhoorns.

Ook de gewilde zomer Kimono oneises zijn in de najaars variant. In de welbekende Dusty Pink maar voor de monochrome lovers ook een zwart wit gestipte! En voor de meisjes die niet van het roze zijn maar ook niet van zwart/wit is er sinds kort een Let’s Paint variant!

Waar worden alle kledingstukken ontworpen en geproduceerd?
Aan mijn eettafel! En verder op de computer en in mijn atelier boven. Allemaal thuis maar voor bedrukkingen ga ik naar de studio, het bedrijf van mijn schoonouders, waar de professionele machines staan voor het uitsnijden en bedrukken van de kledingstukken.

Wat is het materiaal waar de kleding van gemaakt wordt?
Ik kies voor Bio-katoen of OEKO-TEX Standaard stoffen. De stoffen zijn dan mens/milieu vriendelijk gemaakt en is ook zacht voor de huid van jullie kleintjes. De bedrukking is ook met OEKO-TEX standaard folie, ook daar denk ik aan.

Waar staat jullie eigen identiteit voor?
Kleding die met liefde is gemaakt en net zo lief is voor jullie Chipmunks. Zacht voor de huid en zeer comfortabel om in te rennen, springen, klauteren en gedragen te worden. Dus gewoon lekker kinds!

Hoe vinden jullie het om met Priscilla Kroezen te gaan samen werken en wat verwachten jullie van de samenwerking?
Ik vind het leuk omdat Priscilla een leuke uitleg van het merk geeft en daarbij ook foto’s van haar kinderen. Geen strakke kleertjes maar heerlijke boefjes die plezier hebben in allerlei kleuren en prints, van stoer naar bont! Heel toepasselijk voor ons merk en dat wordt dan goed overgebracht. Ik hoop dat we samen meer mensen kunnen bereiken die ons merk ook zullen aanspreken!

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met LITTLE CHIPMUNKS – WWW.LITTLE-CHIPMUNKS.NL.