Leuke momenten en een overheerlijk resultaat.

Lilliputiens deed afgelopen week zijn intrede in onze keuken, zie daarvoor mijn eerdere blogpost; ‘Ik ben géén prinses in de keuken’. De keuken, een plaats waar ik eigenlijk het liefst zo min mogelijk tijd doorbreng, veranderde ineens in een plaats met uren plezier. Het werk van grote en kleine handjes samen, zorgde gegarandeerd voor heel wat leuke momenten en een overheerlijk resultaat.

Kookboek, keukenschort, klopper, stempels voor de zandkoekjes.. Alles is aanwezig om een succes te maken van onze middag, ook samen met oma. We gaan opa en papa verwennen met de lekkerste zoetigheden. Met mama en oma als hulpkok, is het bakken van de heerlijke zandkoekjes een kinderspel. De little Chefs zijn er klaar voor!

Twaalf lekkere recepten.
De jongens worden volgens mij echte chef-banketbakkers, dankzij het kookboek. In het kookboek vinden we wél twaalf lekkere recepten. Hun eerste bak boek is een feit! Het bak boek die door Lilliputiens-vrienden werden bedacht, is alleen bij het uitzoeken van het recept al een succes bij ons. Wist je dat Lilliputiens voor vier desserts zelfs assistentie van de beroemde Michel & Augustin kregen?! De cheesecake, rijstpap, crumble of chocoladetaart zullen voor ons geen geheim meer hebben! Maar welk recept zullen we voor vandaag kiezen?

Trek je schort aan en zet je koksmuts op.
“Oké jongens, trek je schort aan, zet de koksmuts op. Ziezo, nu zijn jullie echte banketbakkers, klaar Jizh en Jaiz om een verrukkelijke zoete lekkernij te bereiden? De jongens glimmen van oor tot oor. Oké daar gaan we dan; We gaan onweerstaanbaar lekkere ronde zandkoekjes maken. Wat staat het Keukenschort en koksmuts Georges leuk en tegelijk heel schattig. Ik ben verliefd op mijn banketbakkertjes!

De onweerstaanbare ronde zandkoekjes.
We waren er al snel uit, de zandkoekjes was favoriet. Dit verleidelijke recept werd verzonnen door Michael et Augustin. Des te leuker, om er zelf een lekkernij van te maken, om niet van af te kunnen blijven. Daar gaan we dan.. Het kookgerei, hebben we allemaal bij de hand, wel net zo handig. De ingrediënten, check. De bloem mag in de kom jongens, doe maar samen.. Vergeten jullie de suiker en het mespuntje zout niet? Nu nog de zachte boter en het eitje. Gebruik de klopper met César erop maar om je eitjes te kloppen en je deeg te mengen..

 

Bravo!
Rollen maar met die deeg bol, helemaal plat. Maken jullie met de beker maar cirkelvormjes in het deeg. Langzaam zien we de zandkoekjes naar voren komen, alleen nog even het extra deeg verwijderen. ‘En, nu dan mam?’ Stempelen maar! We versieren elk koekje, zoals jullie het maar wensen. Plaats samen met oma de zandkoekjes maar in de oven. We moeten nog 10 minuten wachten.. ‘En wat dan mama?’ Klaar! Dan zijn ze klaar! We hebben heerlijk gesmuld van deze koekjes.

 

Wil je ook met de kinderen bakken en plezier maken? De bak spullen zijn via de online webwinkel te bestellen. Het merk is officieel bedoeld voor kinderen tot 7 jaar, maar deze bak spullen gaan bij ons nog wel wat langer mee..

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Lilliputiens en Cookies ‘N Milk.