Lisa over de gender reveal party.

Een gender reveal party is een feestje waarbij de gasten, de aanstaande ouders of beide, het geslacht van de baby ontdekken. Ik ben altijd wel in voor het feestje en was ook over the moon toen bleek dat ik deze zwangerschap een gezond kindje droeg, want dat is natuurlijk het allerbelangrijkst. Nadat we dat wisten, nam de nieuwsgierigheid toch de overhand en wilden we maar wat graag weten of het een jongen of een meisje zou worden. Dus maakten we een afspraak bij babyvisie in Apeldoorn.

Wie waren er bij?
Het leek ons het leukste om dit samen met onze ouders en zussen te vieren en er dan ook gelijktijdig met hen achter te komen. We lieten de echoscopiste het geslacht op een briefje schrijven, die wij in een gesloten enveloppe mee naar huis kregen. Eenmaal thuis, duurde het even voor ik er mee naar de feestwinkel kon gaan. Dan is het best moeilijk jezelf in te houden en niet gewoon de enveloppe open te scheuren, wetende dat daar het verlossende antwoord in staat geschreven!

Een grote confetti ballon alstublieft!
Een paar dagen na de echo kon ik dan eindelijk naar de feestwinkel. Wij kozen er voor om confetti in een grote ballon te laten doen, zodat we die kapot konden prikken. Het briefje gaf ik aan de mevrouw van de winkel, gaf mijn wensen voor de ballon door en voor wanneer ik hem nodig zou hebben en verliet de winkel. Op de dag dat we het vierde heb ik de taart en de ballon opgehaald. Hij was gigantisch! En ik was doodsbang dat hij onderweg in de auto zou knappen en dat ik het dan al zou weten. Thuis bleef ik hier overigens ook bang voor. Hormonen…

Het moment suprême
Zelf was ik er overigens heilig van overtuigd dat het een jongen zou zijn. Zo overtuigd dat zelfs mijn moeder overstag was en s’ avonds binnen kwam met een It’s a boy cadeautje. De inhoud gelukkig gender neutraal ;). Toen de ballon knapte en er een zee aan roze confetti naar beneden kwam, was mijn eerste reactie volgens mij ook alleen maar, HUH een meisje? Gevolgd door heel veel happy tears en blije dansjes. Want hoewel we het allemaal graag wilde weten, maakt het natuurlijk geen bal uit. We krijgen een kindje, een gezond kindje en zijn oh zo gelukkig <3

Wilde jullie weten wat jullie zouden krijgen? En hebben jullie dit ook via een gender reveal party laten weten aan de wereld? En op welke manier dan? Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat, ook als je het allemaal grote onzin vind of koos voor een verrassing bij de geboorte.

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Lisa Mulder, gastblogger voor Stylekids Magazine.  – www.stylekidsmagazine.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *