Lisa over haar heldere lucht, naar donderwolken.

Lisa is trotse moeder van een meisje en samenwonend met haar vriend Kai in het hartje van Apeldoorn. Lees snel verder, want degene die Lisa en haar gezin al een tijdje op sociale media volgen, weten inmiddels dat zij nogal wat te stellen hebben gehad met Nova’s slaap ritme en soms nog steeds. Vandaag verteld ze je er van alles over in haar blog. 

Vanaf het moment dat ik weer ging werken na de bevalling, veranderde de rust in ons huis is vele opzichten. Nou was Nova al een baby die niet makkelijk weggelegd kon worden en vrijwel de hele dag aan de borst hing. Toen ik weer aan het werk ging, sliep ze ineens niet meer door en wilde ze niet meer live voeden.

In een week beginnen met werken, fulltime kolven en slapeloze nachten door een huilbaby was heel erg heftig. Want ik kan nu wel zeggen, dat Nova een huilbaby is. Toen ze nog nachtelijke voedingen kreeg, was het nog enigszins vol te houden, omdat ze daarna in ieder geval weer in slaap viel, maar toen ook die wegvielen, was de kermis compleet. Elke nacht kon ik er elke 15 tot 30 minuten uit omdat ze weer wakker was, weer huilde, weer krijste en over strekte. Nachtenlang rondlopen, wiegen en troosten. Want als ze bij mij was, was het stil.

Wat gaan we hier mee doen?
Wij kregen als tip om eens met haar langs een osteopaat te gaan. Ik heb hier direct een afspraak gemaakt. Nova was rond die tijd zo’n 3 maanden oud. Toen de osteopaat haar nakeek, heeft ze anderhalf uur alleen maar non-stop gehuild. Ik werd er naar van, mijn meisje had zoveel ongemak en ik wilde alleen maar dat het zou stoppen. Zijn bevindingen waren dat er niets aan de hand was en ik werd weer naar huis gestuurd.

Boy o boy, wat doen we nu?
Het slaap gebrek werd alleen maar groter, mijn lontje alleen maar korter. En het gevoel van machteloos staan werd ook niet verholpen. Door het consultatiebureau voelde ik mij totaal niet gehoord en ook de huisarts wilde niet helpen, want daar moest ik maar mee naar het consultatiebureau.
Ik kwam in een vicieuze cirkel terecht, werd voor mijn gevoel van het kastje naar de muur gestuurd en mijn moeder gevoel, dat stemmetje diep van binnen, begon alleen maar harder te schreeuwen. Er is iets mis, waarom helpt niemand ons!!

Licht aan de horizon.
Toen Nova 6 maanden oud was zijn wij gestart met 1 dag in de week kinderdagverblijf. De mensen hier hebben ons zo goed ondersteund en geholpen. Alleen gehoord worden was al zo fijn. Hier is echt actief mee gezocht naar een oplossing. N.a.v. een gesprek met de leidsters van Nova haar groep hebben we een plan van aanpak gemaakt, in de hoop meer duidelijkheid te creëren. Er werd een afspraak gemaakt bij Nature consulting, om Nova te laten doormeten op o.a. allergieën en intoleranties. En we maakten een nieuwe afspraak bij een osteopaat, een andere als de vorige keer.
Met 8 maanden oud kwam er eindelijk iets meer duidelijkheid. Nova had geen allergieën of intoleranties. Wel kreeg ze homeopathische korrels mee ter bevordering van de nachtrust voor gedurende 6 weken als een soort van re-start voor haar lijfje in combinatie met de behandelingen bij de osteopaat.
Bij de osteopaat kwam eindelijk een diagnose naar voren, het Kiss-syndroom. Omdat deze diagnose niet wordt ondersteund door het consultatiebureau of de huisarts, hadden die ons nooit geholpen. Wat mij heel boos maakt, want ze kennen het wel. En als je al het andere als hebt uitgesloten, kun je dan misschien die informatie wel verwachten? Nee dus.

KISS, Goodnight
Het KISS-syndroom zou bij 10% van alle pasgeboren baby’s voorkomen: een scheefstand van de hoge nekgewrichten waardoor niet alleen een pijnlijke spanning ontstaat, maar ook stoornissen in de ontwikkeling van de motoriek.

De oorzaak van het KISS-syndroom zou vooral te wijten zijn aan problemen tijdens de bevalling: vroegtijdige geboorte, langdurige en / of zware bevalling of juist een zeer snelle bevalling, verkeerde ligging in de baarmoeder, vacuümverlossing, uitzakken van de navelstreng, prenataal trauma en een laag geboortegewicht zijn risicofactoren. Het KISS-syndroom beslaat een breed scala aan klachten en verschijnselen: door de asymmetrie kunnen de lichamelijke en emotionele ontwikkeling al vanaf het begin verstoord raken.

Behandeling vindt plaats door een speciaal opgeleid manueel therapeut, osteopaat of chiropractor en bestaat uit een zachte manipulatieve techniek van de hoge wervels in de juiste stand.

Al na 2 behandelingen werd duidelijk dat dit hielp, we zijn op de goede weg! Ineens kon ze wel op haar buik draaien in bed, wat resulteerde in langere nachten slaap. Ineens kan ze wel pijnloos leren kruipen en lopen en gaan alle ontwikkelingen in een sneltreinvaart. Ik ben zo blij om haar gelukkig te zien, dat ze weer lekker kan bewegen, ontdekken en leren.

Tot slot
Ik hoop ontzettend dat ik mensen hiermee waardevolle informatie heb kunnen meegeven, waardoor jullie er misschien vroeger bij kunnen zijn of herkenning vinden in de situatie. Want het Kiss-syndroom moet je echt niet onderschatten. Nova is nu bijna 11 maanden oud en nog niet klaar met haar behandelingen. Ons volgende kindje gaat uit voorzorg al met 4 / 6 weken naar de osteopaat, want dit, NOOIT MEER!

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Lisa Mulder, gastblogger voor Stylekids Magazine.  – www.stylekidsmagazine.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *