Janneke deelt haar Pink Pancakes recept.

Janneke Koijen moeder van Juultje, Gijs en Freeke. Schrijft over haar leven als moeder en deelt geregeld haar recepten; van ontbijtjes tot aan cupcakes en vele bananenbroden. Ook is ze werkzaam als gastouder en een liefdevolle moeder.

Op zondag kiezen wij hier in huis vaak voor een feestontbijt! Niks gezelliger dan de zondag samen aan tafel te beginnen. Favoriet zijn de stapels pannenkoeken van mama en ik kies als mama graag voor de healthy variant. In deze pannenkoeken zit bietensap waardoor de pannenkoeken een mooi roze kleurtje krijgen. Een ideaal ontbijtje voor kleine prinsesjes maar waar stoere prinsen ook zeker van zullen genieten!

Wat heb je nodig voor het hele gezin;

⦁ 150 gram speltbloem
⦁ 2 eieren
⦁ 100 ml sojamelk
⦁ 1,5 tl bakpoeder
⦁ 60 ml bietensap
⦁ 2 el Griekse yoghurt
⦁ 1 tl vanille extract
⦁ snuf zout

Stappenplan Pink Pancakes
Meng de eieren samen met de yoghurt, bietensap en sojamelk in een keukenmachine of met een handmixer. Voeg het meel, bakpoeder, vanille extract en het zout toe en mix nogmaals tot je een mooi egaal beslag krijgt. Van mij mochten de pink pancakes nog meer roze zijn, wil jij dit ook? Voeg dan wat meer bietensap toe.

Verhit wat olie in een pan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten ongeveer 2/3 minuten. Wanneer de bovenkant wat droger wordt, kun je de pannenkoeken omdraaien. Je kunt van dit beslag ongeveer 20 pannenkoekjes maken.

Garneer met rood fruit. Ik heb verse aardbeien gebruikt en wat rood diepvries fruit. Het diepvriesfruit even verwarmd in een klein pannetje en een klein beetje honing aan toegevoegd. Voor de zoetekauw, top het af met wat honing of agavesiroop. Smakelijk!

Liefs,
Janneke

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Janneke Koijen, gastblogger voor Stylekids Magazine.  – www.stylekidsmagazine.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *