De pleures brak binnen nog géén 5 minuten uit.

 Veel te enthousiast met de boodschappen, alsof we op vakantie zouden gaan naar een hutje op de hei. Eigenlijk zitten we ook wel omringt door heide en zandvlaktes, maar genoeg faciliteiten om ons heen. We hadden het onszelf zomaar lastig gemaakt met het inpakken, want door de vele boodschappen, paste onze bagage maar net aan. Maar daar gingen we dan onderweg, we waren er klaar voor. Terwijl de kinderen het niet helemaal eens werden over welk liedje ze zouden gaan zingen, of gewoon lekker stil zijn met elkaar, brak de pleures binnen nog géén 5 minuten uit. Dat beloofde dus een gezellige autorit te worden.

Als eerst onderweg naar Amsterdam, een nieuwe lens ophalen bij Nikon, de 24-70 2.8mm, ik spring nog net géén gat in de lucht van blijdschap. De lens die we zijn gaan ophalen is echt een top lens en uiteraard helemaal geweldig als je op vakantie gaat. Wat zal ik hier weer onwijs veel mooie momenten mee vast gaan leggen, en wat helemaal leuk is, is dat we een fotoboek in samenwerking met Fotofabriek mogen maken van onze kampeervakantie. Na de vakantie gaan Meghann en ik, daar eens gezellig een avondje voor zitten om de foto’s uit te zoeken en in een vakantieboek van www.fotofabriek.nl samen te bundelen.

 


 

Vanuit Amsterdam onderweg naar Nunspeet, inmiddels met één overprikkelend kind achterin, één op van vermoeidheid en de ander vol van vrolijke en positieve energie, wat helaas de andere twee niet van Jaihzihiön konden waarderen. Inmiddels hadden Meghann en ik de slappe lach te pakken, een tikkeltje overprikkeld en nog enigszins om Jaiz zijn grappen kunnen lachen. Ondertussen was ik Fayèn aan het sussen en Jizhmahaël goede moed aan het inpraten dat als we aankwamen het allemaal rustiger zou zijn. Wat helaas niet gebeurde, want nadat we aankwamen kwam het met bakken uit de lucht, en de kinderen maakte kabaal voor tien; en daar was dan toch opeens de ommekeer. De kinderen rende door de regen, gierde van het lachen en Fayèn zat het allemaal vanaf een afstandje te bekijken met een heel klein lachje op haar lieve toet. Terwijl ik dit moment vastlegde sleepte Meghann zichzelf rot met de eerste tas boodschappen.

 

 

Nadat de jongens (persé samen) het sanitair gebouw een bezoekje hadden gebracht, de boodschappen en de bagage in onze luxe glamping tent hadden gesjouwd en alles een  plekje hadden gegeven, konden we gezellig met elkaar aan een glaasje ranja met een chippie. We keken een filmpje met elkaar, even een momentje van rust en tot onszelf komen.  Wat wij echt heel prettig vinden is de flatscreen in de tent, met leuke dvd’s. De eigenaars van de safaritent hebben echt aan alles gedacht, vooral bij dit droevige weer komt een flatscreen met dvd-speler goed van pas. Nadat we met zijn allen even tot rust waren gekomen van de hectische autorit brachten we eerst Fayèn naar bed, ze was te moe om te wachten voor het avondeten.

 

 

De jongens waren nog vol energie, dus die rende buiten nog even over de veranda rond in hun pyjama en genoten van een paar zonnestralen die doorkwamen. Al snel weer gevolgd door een mega bui, we snelde onszelf naar binnen en begonnen met het maken van ons avondeten; Wraps met gehakt en groentemix. Het smaakte prima en de jongens leken wel uitgehongerd. Na het eten bracht ik Jaihzihiön ook naar bed, en verzon een verhaaltje waar hij aandachtig naar luisterde totdat hij inslaap viel. Jizhmahaël was ondertussen tegen Meghann aangekropen, ze had een filmje opgezet van Freek Vonk, maar binnen een paar seconde lag Jizh tegen haar op in dromenland.

 

 

De nacht was niet heel anders dan de dag, nog steeds alles woelig en onrustig. De kinderen kropen met zijn tweeën in mijn bed en ik voelde mezelf net moeder eend met haar kroost. Meghann hoorde ik in de weer met Fayèn, ze had immers niets meer gegeten, dus die zat midden in de nacht aan een rijstewafel met jam. Nadat Fayèn wat gegeten had, viel ze ook snel weer inslaap, Ik daarin tegen zag de zon opkomen, ik deed geen oog dicht met twee kinderen kroelend over mama heen. Wel kon ik vanmorgen genieten van de vogeltjes die aan het zingen waren, prachtig al die verschillende vogeltjes door elkaar heen aan het tjerpen..

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Glamping Nunspeet.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *