Lisa over het niet vaccineren van haar dochter.

Vaccineren, een onderwerp waar vandaag de dag menige discussies over gevoerd worden. Vandaag wil ik het met jullie hebben over dit onderwerp en dan voornamelijk waarom wij er voor kozen om nog niet te vaccineren. Bij voorbaat wil ik alvast zeggen, dat ik schrijf vanuit mijn mening en feiten gehaald van de website stichtingvaccinvrij. Ik vind dat iedereen vrij staat in zijn eigen keuze en ik zal een ander ook nooit veroordelen of slecht vinden wanneer er een andere keuze of mening op wordt nagehouden. Iedereen maakt deze keuze uit liefde voor zijn of haar kind en denkt hiermee het juiste te doen voor zijn of haar kroost. Dit is niet om iemand te overtuigen, slechts te informeren en te vertellen over deze kant van het verhaal en dus onze keuze.


Informatie en voorgeschiedenis die meespelen in onze keuze;
Als je kijkt naar wat er nodig is om (wereldwijd) kinderen gezond te houden moet je denken aan; schoon drinkwater, volwaardige voeding, frisse lucht, voldoende rust, voldoende beweging, een dak boven hun hoofd en hun ouders.
Kijk je naar situaties die het onveilig maken voor kinderen, moet je denken aan; Overbevolking, slechte hygiëne, slechte sanitaire voorzieningen, onveilig drinkwater, onvoldoende voedsel, vervuilde lucht etc.
Doordat er in de westerse landen schoon drinkwater, verbeterde voeding en betere levensomstandigheden zijn, zijn veel ziektes die grote slachtoffers maakten verdwenen zonder dat hier ooit tegen gevaccineerd is. Bijv. Cholera. Andere ziektes zijn sterk afgenomen. Kinderziektes waren al niet meer gevaarlijk vóórdat het rijksvaccinatieprogramma van start ging.
“In de 19e en 20ste eeuw waren ziekte veroorzakende omstandigheden in het rijke westen precies dezelfde als ziekte veroorzakende omstandigheden in de 21ste eeuw – dus nu –  in ontwikkelingslanden.
In vele westerse landen zijn vóórdat we begonnen met vaccineren de sterftecijfers gigantisch afgenomen door het oplossen van armoede. Laat uw gezond verstand spreken. Vaccins veranderen niets aan armoede. Vaccins genereren jaarlijks miljarden euro’s winst voor Amerikaanse farmaceutische bedrijven.” <bron; stichtingvaccinvrij>
Naar mijn mening zit er ook genoeg troep in een vaccin wat we beter niet binnen kunnen krijgen. Er wordt in onderzoeken voornamelijk gekeken naar de schadelijkheid op korte termijn, maar wat betreft de schade op lange termijn? Denk bijvoorbeeld aan het stofje aluminium, het is in vrijwel ieder vaccin te vinden. Er is menig onderzoek bekend over de schadelijke effecten van aluminium op de hersenen. Het zou schadelijk zijn voor alle levensvormen.
“Aluminium die je inslikt komt in het maag,- darmstelsel terecht, maar aluminium die je inspuit – in goed doorbloed spierweefsel – komt via de bloedbaan in de hersenen terecht. Onafhankelijke wetenschappers en artsen waarschuwen voor ontwikkelingsstoornissen die voort kunnen komen uit beschadiging van het zenuwstelsel: epileptische aandoeningen, spraak, – en taalachterstand, Autisme, ADHD, gedragsstoornissen, stoornissen van het bewegingsapparaat, tics, hersenhuilen enzovoorts. Er bestaat zeer veel onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek over de schadelijke werking van aluminium in vaccins. Maar het wordt genegeerd door de gevestigde orde” <bron; stichtingvaccinvrij>
Hoewel ik het dus helemaal eens ben met bovengenoemde informatie, blijf ik in dubio zitten.

In eerste instantie wilde we uitgesteld vaccineren. Want waarom al vaccineren als ze nog zo klein zijn? Ze bouwen pas tussen de 7 en 9 maanden een eigen immuunsysteem op, maar gaan voor die tijd al wel aanvallende stoffen in spuiten? Om het immuun systeem te bevorderen? Klinkt in mijn oren best gek en hoe meer ik mij inlees in het onderwerp, hoe hoger mijn nekharen gaan staan. Ik begin mij langzamerhand af te vragen hoe ver de wereld wil gaan in het verdienen van miljoenen? Want hoewel vaccins zijn ontstaan om de mens te helpen en beter te maken, vraag ik mij af of dat ook daadwerkelijk het geval is? En als dat niet zo is, of daar dan ooit voor wordt uitgekomen?

Onze dochter is nu bijna 1. Met 14 maanden wilden wij eigenlijk met een verlaat vaccinatie programma beginnen. Dit kan gewoon bij het consultatiebureau. Er vallen alleen wat vaccinaties weg. Dus je geeft er al minder in aantal en in soort. Het blijft een tweestrijd voor mij. Wel doen? Of helemaal niet? Mijn gevoel zegt dat niet vaccineren de juiste keuze is, maar wat nou als? De vraag die maar blijft opdoemen door de ingeprente; dit is hoe je het hoort te doen, maatschappij.
Hebben jullie bewust nagedacht over wel of niet vaccineren? En waarom vaccineren jullie juist wel? Of juist niet? Reacties zijn welkom, ik ben benieuwd naar jullie meningen, maar reageer met in gedachte te houden elkaar in elkaars waarde te laten. 

One reply on “Lisa over het niet vaccineren van haar dochter.

 • Stella

  Herkenbaar, je zoektocht. Ik ben voorstander van niet of uitgesteld vaccineren. Mijn oudste zoon is deels geprikt, kreeg last van de bijwerkingen. Toen ben ik er in gedoken!

  Ik ben van mening dat:
  – je het per ziekte moet bekijken om wel of niet in te enten
  – je mintens 2 jaar moet wachten
  – niet alle ziektes tegelijk als je toch vaccineren wilt. Kind wordt nooit zoveel x tegelijk ziek

  Hij krijgt nu niks meer. Mijn andere zoon ook niet. Alleen de BMR overweeg ik nog als ze bijv 6 zijn en die kinderziektes niet hebben doorlopen. De kans op complicaties is dan groter.

  Als hij toch ziek wordt:
  – hallo mensen, hij gaat heus niet direct dood!
  – rust, mama papa liefde en niet direct naar de zetpillen grijpen
  – raadpleeg een arts als je het niet vertrouwt

  Want weet je, ik vergeef het mezelf ook niet als een kind ziek wordt van de vaccinatie. Omdat ‘het grote geloof’ dat vaccinaties veilig en onaantastbaar er is, lijkt het bijna alsof je daaraan niet mag twijfelen. Maar het is wel mijn kind. Niet die van het CB of de overheid.

  Volg je gevoel… graag!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *