Op safari in Nunspeet.

Glamping is een term die je steeds vaker ziet.  Iedereen is inmiddels denk ik wel bekend met dit nieuwe kampeerbegrip. Kamperen op een camping, maar dan lekker luxe. Glamping staat voor glamorous camping; je hebt alle comfort en luxe van een hotel, gecombineerd met de natuurlijke omgeving, gezelligheid en de vrijheid van een camping. Voor avontuurlijke kinderen én ouders is het de ideale vakantie.

 

 

Ik zal heel eerlijk zijn. Op de heenweg naar Glamping Nunspeet dacht ik nog: ik hoop niet dat ik gillend gek word in zo’n glampingtent! Wij houden zelf namelijk helemaal niet van het basic kamperen, maar deze manier van kamperen was daarmee totaal niet te vergelijken: héél aantrekkelijk en erg leuk om te mogen ervaren. Het gaf een totaal andere dimensie aan mijn kampeerervaringen. De safari naar Nunspeet op de prachtige Veluwe gaf mij het gevoel van rust en wij beleefden samen een ultiem en luxe kampeer-avontuur!

 

We verbleven in een stoere safaritent die van alle moderne gemakken was voorzien. De luxe tent stond bij aankomst volledig verzorgd voor ons klaar. We hebben heerlijk geslapen op de hotelboxsprings en genoten s’ avonds van de lange lenteavonden op het royale vlonderterras. We kookten in de volledig uitgeruste keuken voorzien van kraan met warm en koud stromend water (!), koffiezetapparaat en koelkast met vriesvak. Op de ruime veranda met 6-persoons stoere eethoek, relaxte lounge-set en BBQ konden we lekker buiten eten en optimaal van het buitenleven genieten. De kinderen speelden naar hartenlust op het veldje voor de tent en in de avond genoten ze van limonade onder de prachtige sterrenhemel. Wat echt opvalt is dat de Glampingtenten een unieke en sfeervolle uitstraling hebben door de superleuke inrichting. Aan alle details is gedacht!

 

 

De luxe ingerichte safaritenten van Glamping Nunspeet staan op twee verschillende campings; ieder met hun eigen charme en faciliteiten.  Wij verbleven op Camping De Scheepsbel in safaritent ‘Het Luipaard’. Een gezellige gezinscamping omgeven door bossen, heide en zandverstuiving ‘De Haere’. Vanuit de safaritent konden we zo het bos in lopen!

 

 
 
 
Het team van Camping De Scheepsbel zorgde ervoor dat het in onze vakantie aan niets ontbrak. Tijdens ons verblijf op het park vermaakten de kinderen zichzelf uitstekend in het waterparadijs, de indoorspeeltuin en de verschillende speeltuintjes op de camping zelf met ‘Speeltuin de Piratenboot’ als favoriet. Als we geen zin hadden om te koken, konden we genieten van een heerlijk diner in Restaurant De Serre of we haalden een lekkere snack bij de snackbar op het park. De prachtige omgeving leende zich fantastisch voor gezellige wandelingen en ik fotografeerde de kinderen vol plezier in de natuur. Wat ook erg leuk is, is dat honden welkom zijn; zo kan ook de hond lekker mee. Je kunt zelfs een flexibele hondenomheining bij je safaritent huren: hoe handig is dat? De camping heeft veel verschillende faciliteiten voor jong en oud.
 
Faciliteiten op de camping;
– Spetteren in het waterparadijs.
– Apart Peuterbad met speeltoestel.
– Kinderanimatie en Miniclub.
– Speeltuinen en speeltoestellen.
– Glijbanen, zandbak, wipwap en schommels.
– Piratenschip.
– Indoorspeeltuin ‘De Speelpiraat’.
– Soft play hoek voor de allerkleinste.
– Kinderboerderij met papegaaien, hertjes, kakelende kippen, konijnen en Betsy de pony.
– Voetbal, basketbal en volleybalveld.
– Jeu de Boules
– Fietsverhuur met knooppuntroutes en een schitterende omgeving.
– Tennisbaan
– Overige activiteiten; Bingo, tennistoernooi, musical, campingbraderie en Heineken veiling.
– Kampwinkel met verse croissants, verse zuivelproducten, kakelverse eitjes en de krant.

– Verwarmde sanitaire voorzieningen; gratis douchen en warm water, baby wasruimte, afwasruimte en wasserette.

 
 

Iedereen die mij kent, weet dat wij géén types zijn om de hele dag op de glamping te blijven. We gaan graag op ontdekking in de omgeving en trekken er vaak op uit. Zo ook deze vakantie. In de omgeving is namelijk ontzettend veel te doen voor alle leeftijden. Je kunt echt alle kanten op, er is voor ieder wat wils!  Denk hierbij aan leuke dagtrips naar gezellige dorpjes in de omgeving zoals bijvoorbeeld het vissersstadje Elburg. Maar ook voor pret- en dierenparken, welnesscentra en cultuur kun je hier je hart ophalen. Lekker shoppen doe je in de winkelsteden Zwolle of Apeldoorn. Een dagje naar natuurmeer ‘De Zandenplas’ of naar het strand aan het Veluwemeer zijn ook echte aanraders. We konden in deze week niet alles doen, dus we pikten er een aantal activiteiten uit die naar onze mening echte leuke hotspots zijn.

 

 
Onze favorieten:
– Picknicken aan het Veluwemeer. | 20 minuten afstand.
– Shoppen en slenteren door Elburg. | 18 minuten afstand.
– De zebra spotten op zandverstuiving ‘De Haere’. | 10 minuten afstand.
– Paardrijden bij de Witte Wieven | 15 minuten afstand.
– Op de foto met een dolfijn in Dolfinarium. | 40 minuten afstand.
– Shoppen en cultuur snuiven in Zwolle. | 30 minuten afstand.
– Wandelen door de bossen en de heide. | 5 minuten afstand.
 

Dit is slechts ‘een greep’ uit het uitgebreide aanbod van alle activiteiten die je kunt ondernemen tijdens je vakantie. Op de internetsite van Glamping Nunspeet vind je een uitgebreide lijst van alle ‘must-see and do’s’!

 

 

 
De omgeving van Nunspeet biedt uitgebreide toeristische fiets, wandel- en ruiterroutes. Je kunt direct vanaf de camping al op pad! Voor hondenliefhebbers is Glamping Nunspeet ook een ideale vakantiebestemming. Er is een groot aanbod van diverse hondenlosloopgebieden en zwemmogelijkheden in de directe omgeving. Vanaf jouw eigen safaritent loop je zo met je trouwe viervoeter de bossen in. Kortom: bij Glamping Nunspeet zijn alle ingrediënten aanwezig om in eigen land  te ontspannen en genieten van een onvergetelijke vakantie op de Veluwe!
 

Ben jij ook op zoek naar een relaxte en heerlijke luxe glampingvakantie op de Veluwe? Dan ben je bij Glamping Nunspeet aan het juiste adres!

www.glampingnunspeet.nl

One reply on “Op safari in Nunspeet.

  • Nicole Jansen Rave

    Leuk om te lezen! Wij gaan eind augustus 2 weken in een van hun tenten met ons zoontje van 5 jaar. Mega veel zin in!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *