Lisa geeft een kijkje in haar tijdscapsule.

Zoals sommige van jullie weten, vroeg ik een tijdje terug via mijn Instagram stories of jullie het leuk vonden als ik jullie een kijkje gaf in de tijdscapsule die mijn zusje voor mij maakte. Hier heb ik veel van Nova’s eerste jaar in bewaard. Met ruim 80% procent aan ja-stemmers, komt hij dus vandaag online!

Een van de eerste dingen die er in ging, was haar eerste pakje + het mutsje. Te zien op dit kleine bolletje hier onder ->

Ook het geboorte kaartje, het 9-maanden boek en het kraambezoek boek gingen er in. Oh en inderdaad, in dat kleine flesje zit het stukje navelstreng, ik ben zo’n viezerd die daar geen afstand van kan doen! Zo ligt er ook al een half jaar een zakje borstvoeding in de vriezer.. de laatste weetjewel. Sawry..
En dan natuurlijk de Berg aan kaartjes die we hebben mogen ontvangen. (dit is nog niet eens alles, maar anders paste het niet okay op de foto)

Ook de echo van de geslachtsbepaling mocht in de doos.

Verder heb ik nog veel papierwerk in de doos zitten bijv. het dagboek van de kraamweek, het stencil van de hielprik, de aangifte van het erkennen van de baby, grappige sinterklaasgedichten die slaan op de komst van ons kindje, het naamkaartje en polsbandje van haar opname met 3 weken, de HCG-test van moeders voor moeders en een brief die ik schreef aan mijzelf tijdens de zwangerschap.

Ook bewaarde ik nog tal aan kleine spulletjes, die voor mij een dierbare herinnering zijn. Haar eerste schoentjes, een Vietnamese vietcong strohoed die mijn ouders meenamen van hun reis (babyformaat), haar knuffeldoekje en gepersonaliseerd speenkoord. (ze heeft haar speen denk ik 3x gebruikt? dus verdween dit al snel in de doos.) Ook haar verjaardags-hoedjes zitten er in en zo nog tal van andere dingen.

Als een van de laatste dingen, voegde ik baby’s eerste jaar invulboek toe. Samen met het kaarsje van haar taart.

Ik vond dit ontzettend leuk en origineel om te krijgen met mijn babyshower en heb ook met liefde alle herinneringen bewaard en verzameld. Bovendien houd je zo alles op een plek en kan je heel bewust kijken naar wat jij belangrijk vind om te bewaren en wat niet.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om met wat van mijn hamsterpraktijken mee te kijken en wie weet zijn jullie zelfs geïnspireerd om er zelf een te maken 😉 in dat geval; succes en veel plezier!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *