Bewonder dolfijnen in het wild.

 Om dolfijnen in het wild te zien zwemmen, hoef je niet af te reizen naar verre oorden. Al twee zomers achter elkaar spotten wij dolfijnen rond de kust van Kroatië. Deze prachtige dieren zijn naar onze mening in Kroatië zeer goed te bewonderen. Ga mee op een boottocht, pak je camera in en wie weet spot jij deze zomer één van deze bijzondere beesten. 

Yessss, eindelijk is het zover dat ik vandaag met jullie mijn blog ga delen over onze bijzonder ervaring; ‘Dolfijnen bewonderen in het wild!’. Samen met mijn gezin heb ik deze prachtige dieren al een aantal keren mogen aanschouwen, maar ik blijf het echt super gaaf vinden. Vorig jaar zijn we flink verwend op dit gebied, maar vooral de kinderen die krijgen er nooit genoeg van om ze te zien. De kans om dolfijnen te spotten heb je gegarandeerd als je naar Vrsar afreist.


Terwijl je geniet van een fijne boottocht, zijn deze prachtige dieren zeer goed te bewonderen! Ga je naar Kroatië op vakantie, twijfel dan niet; ga mee op een boottocht, pak je camera in en wie weet spot jij deze zomer één van deze bijzondere beesten. In Kroatië worden tal van verschillende excursies aangeboden om deze waterdieren te spotten. Voor een grote keus uit excursies kun je het beste een bezoek brengen aan Vrsar, één van de meest bijzondere dorpjes van Istrië. Het is een belevenis en bijzonder om dolfijnen te spotten tin het wild tijdens je vakantie.

Naast het spotten van deze wilde dieren is de trip langs de kust van Vrsar ook al de moeite waard, ik adviseer om een ochtend safari te reserveren. Als het speedbootje uitvaart en Vrsar steeds kleiner wordt geniet je van de lichtjes en de ochtend glorie van het vissersdorpje. Wij vonden het geen probleem om vroeg op te staan, om half 5 stonden we klaar voor vertrek in de haven. De boottocht in de ochtend geeft je 95% zekerheid dat je de dolfijnen om je boot ziet zwemmen. Dit komt omdat de vissers al vroeg in de ochtend de zee op gaan, om de vis binnen te halen. De dolfijnen zwemmen om de boten, want al het vis wat niet goed is gooien de schippers terug de zee in en zoals iedereen weet, de dolfijnen lusten wel een visje of tien.. Tijdens de terugreis genoten we van de zonsopkomst een romantische moment, de sfeer en het uitzicht is alleen al de moeite waard. Ik vergeet dit magische boottochtje nooit meer, het behoort tot één van mijn favoriete herinneringen met ons gezin.

Wil je ook dolfijnen spotten? Je kan in de haven van Vrsar gaan om een tour te boeken bij een organisatie en type boot die bij je past. Zelf zijn wij meegevaren op een catamaran in de middag, en s’morgens  maakte wij gebruik van een speedboot. Het leuke bij een catamaran is, dat er aan boord diverse drankjes verkrijgen zijn en er is een toilet beschikbaar.

Vrsar is populair bij toeristen, het is een klein plaatsje aan de westkant van het schiereiland. Het dorp is erg populair bij toeristen door de kleine charmante straatjes en de eilandjes voor de kust. Vanuit de haven vertrekken dagelijks tal van boten. Je kunt bijvoorbeeld op een zeilboot, speedbootje of piratenschip stappen. Wil je deze zomer dolfijnen spotten en heb je nog géén verblijf? Lees mijn vorige blog: “Vrsar, een vakantie paradijs!“. In mijn eerder gepubliceerd reiscolumn lees je over waar wij in de zomer van 2017, in het hartje van Vrsar verbleven, op een steenworp afstand van de haven, het dorp en de kust.