Daar zitten we dan in de auto, beginnend aan onze roadtrip.

Een vakantie plannen, dat doen wij niet zomaar. Daar is ruim 6 maanden aan voorbereidingen aan vooraf gegaan.  We bekijken wat voor reis we in gedachte hebben, welk deel van een land of kuststrook waar we willen verblijven voor een langere periode. Vorig jaar hebben we een onwijs gave reis gehad, dus wat ga je dan dit jaar doen? Vorige maand hebben wij via Canvas Hollidays een reis cheque gewonnen, deze hebben we direct dezelfde week nóg verzilvert.. Wat was ik onwijs verrast, daar zat ik dan met tranen van blijdschap in mijn ogen!

Een relaxte autovakantie begint met een goede voorbereiding. Ik heb ervoor gezorgd dat ik in de dagen voor de vakantie tijd vrij had voor de voorbereiding van de reis. Zo heb ik cadeautjes gekocht voor onderweg, dit geef ik natuurlijk niet direct allemaal in één keer, maar straks als we de grens over gaan naar Duitsland, krijgen Jizh en Jaiz hun eerste kado. Bij elke grensovergang, hebben zij wat leuks uit te pakken. Tip: Bij meerdere kinderen, probeer vooral hetzelfde te kopen, want je wilt niet gejengel op de achterbank horen dat ze net elkaars speelgoed willen.. 

Je kinderen voorbereiden is het halve werk zeg ik altijd maar. “Jizh en Jaiz, we gaan op vakantie en we gaan dan 3 dagen autorijden, heel veel gave dingen zien en misschien gaan we wel bergen met sneeuw tegenkomen of een wilddier. Ik maak het vooral erg spannend en interessant.” Als team gaan we elkaar helpen, leuke spelletjes bedenken in de auto zoals; Ik zie, Ik zie wat jij niet ziet, we gaan muziek luisteren en lekker uit volle borst meezingen! Ook hebben we de tablets van de kinderen bij ons, via netflix kan je heel makkelijk series en filmpjes downloaden. De kinderen hebben zelf afgelopen week, filmpjes erop gedownload om te kunnen bekijken nu tijdens de reis.

Jaihzihiön heeft Coeliakie, een Gluten allergie. Hierdoor hebben we ook al ruim van te voren nagedacht over eten en lekkers voor onderweg. Het is in een ander land toch even wennen (uit eten gaan maakt het heel lastig en in het buitenland soms onmogelijk) en vooral heel erg zoeken en daar heb je géén zin in als je aan het reizen bent. We hebben alles bij ons wat we voor de eerste dagen nodig hebben, de koelbox in de auto, ideaal!

Daar zitten we dan in de auto, beginnend aan onze roadtrip. Lang er naartoe geleefd en uiteindelijk gaat dan nu ons avontuur beginnen. Ik wil iedereen als eerst bedanken voor de lieve en hartverwarmende berichten die ik gisteravond en vanmorgen heb ontvangen via instagram, facebook en whatsapp. Lief en ontzettend leuk dat jullie zo meeleven en er ook nog eens aan denken ons een fijne reis te wensen!

Het winnen van de cheque veranderde (i.v.m. beschikbaarheid) de keuze van de landen waar we heen gaan, eigenlijk hadden we een andere reis in gedachte. Nu hebben we onze eigen reis aangepast en samengevoegd met de reis die we gewonnen hebben. Ook dit jaar maken we er weer een gave roadtrip van. Benieuwd waar de reis naar toe gaat? Daar komen jullie gedurende hét blog achter, voor nu volg je ons naar Stuttgart.

In Stuttgart gaan wij verblijven in het Holliday Inn Express. Het hotel heeft een fijne ligging vlak naast de snelweg, als je doorreist is het erg fijn dat je niet te veel afwijkt van de route, maar toch enige bezienswaardigheden een bezoek kunt brengen.  Het Holiday Inn Stuttgart Airport (Duitsland, Leinfelden-Echterdingen) kan je via Booking.com heel makkelijk online reserveren. Het hotel in Echterdingen biedt ruime kamers met airconditioning, gratis WiFi en thee- en koffiefaciliteiten en je kunt in de ochtend gebruik maken van een uitgebreid ontbijtbuffet.