De afspraak voor de geslachtsecho.

‘There is a little boy or girl on the way.. ‘ Als het al niet spannend genoeg is dat je zwanger bent, dan heb je tegenwoordig ook nog de keus om het geslacht van je kindje in een vroeg stadium te ontdekken.”

De uitnodiging van Echoxpert vond ik geweldig, na al die jaren wachten op een zwangerschap was ik toch wel heel benieuwd, al ben ik overtuigd dat het een jongentje wordt. Mijn grote liefde daarin tegen is zeer overtuigd van een meisje… What will it be?

Op de dag van de echo red Yalmard het niet om mee te gaan door werk, het is hier altijd in dit seizoen van het jaar drukte met opdrachten. Soms onmogelijk om maar te schuiven in het schema. Ik ging alleen op pad, met die kleine in mijn buik, samen een afspraakje en wat voor één.

Bij de echo aangekomen, zitten er flink wat dames op mij te wachten, een gezellig echoscopische team in opleiding. In opleiding om ook een echo expert te worden, best bijzonder dat ik model mag staan voor ze. De kamer was gevuld met één en al vrolijkheid en een fijne sfeer.

Daar gingen we dan, het echo moment is gestart. Ondertussen kreeg ik de vraag of het de eerste was, ‘Nee, de 3de antwoorde ik vol trots.’! Ik heb heb al 2 jongens, en ik ben ervan overtuigd dat dit de 3de jongen word al denkt mijn man daar heel anders over en vol overtuiging….

De dames lachte, ik ook. Want nu wisten we wel zeker het geslacht. En het is dan ook tijd om onze ‘Gender Reveal’ te gaan voorbereiden.. Ondertussen bij de echo, heb ik gelachen. De baby is actief, zwaait, koppeltje duikt en we moeten er met zijn allen behoorlijk om lachen, het is bijzonder hoe je zo’n fijn moment kan hebben, met dames die je eigenlijk niet eens kent. Dit blijft mij bij als één van de bijzondere herinneringen in mijn zwangerschap met de dames van Echoxperts.

Eenmaal buiten, drie keer raden wie ervoor de deur op mij staat te wachten. Juist, Yalmard natuurlijk en met een grinnik vertel ik hem het geslacht van ons kleintje.. Lees in het volgende blog of we een zoon of dochter verwachten!

5.790 replies on “De afspraak voor de geslachtsecho.