Kusje op je hart.

In 2013 werd Kim, de powervrouw achter Kusje op je Hart, moeder van een hartekindje. Een jongetje met een ernstige hartafwijking. Inmiddels is het gezin een aantal opnames, 2 openhartoperaties en veel spannende momenten verder.

Kim beschrijft dat het leven met een hartenkindje heel heftig is, een strijd, maar tegelijk intens en bijzonder. Vanaf de geboorte had Kim een droom, een boek schrijven voor ouders van Hartekinderen. De naam had zij al snel bedacht; ‘Kusje op je Hart”. Met de producten van Kusje op je Hart, steun je kinderen met een hartafwijking. Wist je dat er dagelijks vier kinderen worden geboren met een hartafwijking? Deze kinderen zijn stoer en dapper, zo dapper als een leeuw.

Als moeder van een hartekindje, realiseerde Kim niet alleen in korte tijd haar droom, ze wilde ook echt wat voor deze kinderen beteken! Van elke verkocht product gaat een bedrag naar projecten van Stichting Hartekind en Hartvrienden. De producten zijn met liefde bedacht in samenwerking met een aantal creatieve mensen. De prachtige illustraties en designs van de producten worden gerealiseerd door Sanne, van Wijsontwerp. Tamara van Mrs. Multitask, zet met passie al de leeuwenkussens in elkaar, wat een naaiwonder voor dit lieve label.

Zoveel Ideeën.
De naam zorgde voor nog meer inspiratie en maakte ideeën los. Wat zou het leuk zijn als er kaarten kwamen, posters, een prentenboek, en een kussentje! Kim stroomde over van de ideeën, enthousiasme en door een prentenboek kwam zij op het idee van een leeuwtje. Een leeuw is dapper, stoer, maar vooral heel moedig. Dat vond zij goed passen bij het ontwerp. Hartekinderen zijn dapper, heel dapper, maar ook moedig en stoer!

Een talentvolle ontwerpster maakte op verzoek een aantal schetsen, en een samenwerking ontstond. In twee maanden tijd was Kim haar droom gerealiseerd. Kaarten, een ontwerp voor een kussen, posters, stempels stonden online, of werden geproduceerd. In de tussentijd ontstonden er alweer nieuwe ideeën en andere leuke producten.

Op bezoek bij stichting Hartekind.
De Stichting Hartekind en Hartvrienden, een onderdeel van de Hartstichting. Beide organisaties waren direct enthousiast over Kim haar concept en ideeën, en twee mooie doelen die een extra financiële bijdrage goed kunnen gebruiken. Stichting Hartekind voor het financieren van onderzoek om de kwaliteit van leven van hartkinderen te verbeteren, en bij Hartvrienden een project rondom rouwverwerking. Pittige onderwerpen, maar bijzonder mooi dat Kim het mogelijk heeft gemaakt dat van elk product, een bedrag naar deze twee projecten gaat.

Geliefd.
Het leeuwenkussen werd in korte tijd al zeer geliefd, en er ontstonden allerlei variaties. Zo ontstond er een ‘Special Edition’, deze leeuw heeft een okergeel detail van wolvilt, en een extra labeltje. Daarop volgde de varianten met grijze of diepblauwe details. Van kussen, tot rammelaar. Het ontwerp is er nu ook krijgen, in een rammelaar voor de allerkleinste. Al de producten zijn met de handgemaakt en van 100% ecologisch katoen. 

Breng de website een bezoek, en bekijk één voor één deze bijzondere en hartverwarmende producten. Als jij blij wordt van een ‘Kusje op je Hart’, steun je ook nog eens een goed doel.

Deze blogpost is tot standgekomen in samenwerking met Kusje op je Hart – www.kusjeopjehart.nl