Brandstof voor mijn succes.

Welkom in 2018. Het afgelopen jaar ging ik van fotograaf naar een online platform met eigen beeld, tekst en veel succesvolle samenwerkingen. Toen aan het einde van het jaar bekend werd dat ik openstond voor nieuwe samenwerkingen, stroomde zelfs de aanvragen binnen en niet alleen op het gebied van fashion. 

Mensen die kritiek hadden.
Er zijn mensen geweest die kritiek hadden en mij vernederde, omdat ik mijn kinderen ervoor gebruikte en ze hiervoor documenteerde. Ik heb berichten ontvangen dat ik roekeloos, dom en een slechte moeder was en ik alleen maar om aandacht schreeuwde. Ik was geschokt door die woorden, ik werd onzeker en de twijfel was daar.

De scherven pakte ik op.
Ik was geschokt, door de woorden die ik naar mijn hoofd geslingerd had gekregen. Niet alleen door mensen die ik wazig kende, maar ook door personen die naast mij stonden, constant mij nodig hadden voor fotografie of overige tips. Dit tot dat zij hadden wat ze nodig hadden en verder gingen. Zonder mij. Ik pakte de scherven, ik nam de pijn en dacht er weken lang goed over na.

Brandstof voor mijn succes.
De negativiteit van anderen, het neerbuigende gedrag en de nare opmerkingen, liet ik achter mij. Op één of andere manier vond ik in al deze mensen mijn brandstof. Dit klinkt vreemd hé? Ik vind dit zelf ook nog steeds apart. Maar het is echt zo. Door al deze mensen was ik te onzeker, om nog maar iemand te vertrouwen. Al snel leerde ik op mezelf te bouwen en o ja, vooral niets meer met andere te delen.

Ik was zo bang voor mijn toekomst.
Het was vreselijk. Op het moment dat mensen afstand van me namen die ik lief had. Ik begreep het niet eens waarom. In het begin dan. Tot nu, alles is best helder. Deels begrijp ik het ook nog, maar ik ben wel blij dat ik zelf niet zo ben. Ik zou namelijk mezelf niet in de spiegel kunnen aankijken. Ik zou nooit mezelf fijn voelen bij het idee dat ik iemand zo’n verdriet heb gedaan, vernederd zou hebben, omdat ik dingen wilde bereiken of gewoon heel plat een tikkeltje jaloers was en daarom maar rot opmerkingen rondslingerde en nog meer mensen opzetten tot negatief gedrag.

Ik was bang, want sommige mensen, waar ik heel close mee ben geweest, heb ik in vertrouwen genomen. Wat nou als zij zelfs het laatste beetje wat er nog van over was, wilde kapot maken. Mijn privé wat ik had gedeeld, zoals zorgen over mijn kinderen, kleine onzekerheden over mezelf als vrouw of een financiële dip haarfijn op social media zouden gooien of grofweg zouden gaan uitspreken tegen anderen. Wat dan? Ik maakte me hier heel lang druk over, tot ik dacht. Het kan. Maar dan als nog, het zegt altijd veel meer over de ander dan over mij als persoon. Iedereen heeft een rugzakje, toch? Het lijkt altijd zo mooi op Social Media.

“No one’s life is as perfect as their Instagram feed!”

De kracht om over de onzekerheid heen te stappen. 
Het enige wat ik kon doen is mijn absolute best doen om een hardwerkende en lieve moeder te zijn voor mijn kinderen. Een liefdevolle vrouw. Geloven in mezelf. Er voor de jongens en Yalmard er te zijn, wanneer zij mij nodig hebben! Er zijn veel volgers geweest die mij kracht gaven, op de momenten dat niemand wist dat ik het nodig had. Ik haalde kracht uit lieve woorden, een like op mijn foto’s of een reactie op mijn blog. Door al deze reacties bleef ik doorgaan, waar ik mee bezig was.

Zo werd ik gecomplimenteerd over mijn geduld, de uitjes die ik met de kinderen maakte. Het liefdevolle stel wat Yalmard en ik samen zijn. Hoe leuk ik onze jongens kleed en ook kreeg ik bij alle keren dat we weer eens bij de dokterspost of in het ziekenhuis belande overspoeld met lieve privé berichtjes.

Hier ben ik, 1 jaar later.
Een nieuw en fris jaar voor mij. Ik bedank iedereen die er wel voor mij zijn geweest het afgelopen jaar. Dit schrijf ik aan de mensen die er voor gekozen hebben en de tijd te nemen om mij neer te halen, te bekritiseren en belachelijk te maken. Hoewel jullie mij achter de schermen hebben laten huilen, mij verdriet hebben gegeven en onzeker hebben gemaakt. Mijn onschuldige kinderen belachelijk gemaakt hebben, wat echt NOT DONE is! Vandaag stuur ik jullie mijn liefde en vergeving. Ik hoop dat jullie je geluk vinden en bedankt dat jullie mij sterker gemaakt hebben! Ik ben er NOG steeds en ik GA DOOR!

Ik zeg op naar een sprankelend, zelfverzekerd en succesvol 2018!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *