Tijd voor nieuwe schoenen.

1988 is het begin van het merk Braqeez vroeger bekend als Brakkies en BQZ. Tegen een betaalbare prijs, eigenwijze, toffe schoenen.  Alles met een knipoog en niets is te gek. Zonder de kwaliteit uit het ook te verliezen is de filosofie onveranderd gebleven. Braqeez volgt de trends op de voet, een tikkeltje rebels en vooral modebewust.

De kinderschoenen van Braqeez zijn nooit saai, zeer betaalbaar, gebaseerd op de laatste trends. Braqeez staat bekend als het kinderschoenen merk voor coole, stoere en rebelse jongens en meiden. De kinderschoenen hebben een volwassen uitstraling, stijlvol materiaal en de stoere details komen iedere collectie terug. De kinderschoenen hebben een goede pasvorm. Wat mij enorm aanspreekt zijn de slijtvaste rubber zolen, de zachte leren voeringen en natuurlijk de doorgroeiruimte in de schoen. De uitneembare binnenzolen van Braqeez zorgen er zelfs voor dat je zoon of dochter nog nét iets langer met de coole stapper rond kan lopen! Braqeez is fashionable en ook nog eens hartstikke verantwoord!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als ik iets belangrijk vind zijn het goede schoenen. Verkeerde schoenen zorgen ervoor dat je niet voldoende steun krijgt, lopen slecht en slijten op de verkeerde plaatsen. Op kinderschoenen moet je niet bezuinigen. Kindervoeten zijn erg kwetsbaar, omdat ze nog in de groei zijn. Wist je dat kindervoeten voor een grootdeel uit kraakbeen bestaat? Hierdoor kunnen kindervoetjes makkelijk misvormen. Door slechte kwaliteit en niet passende schoenen op jonge leeftijd kunnen zelfs voor voetafwijkingen zorgen die pas op latere leeftijd aan het licht komen.

Waar je ook goed op moet letten is dat schoenen niet te klein zijn of vervelend zitten. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat kinderen een hogere pijngrens hebben en vaak zelf niet aangeven als de schoen vervelend zit of zelfs te klein is. Verkeerde schoenen kunnen ervoor zorgen dat de natuurlijke loopbeweging verstoord wordt, hierdoor verandert de stand van de voet en kan het zelfs heel de lichaamshouding nadelig beïnvloeden.

Wat ik als tip wil meegeven aan jullie; Loop regelmatig een gespecialiseerde schoenenwinkel binnen, bij deze winkel kunnen zij de kindervoetjes opmeten. Zij kijken dan zelfs de schoenen waar de kinderen oplopen na of dat de kinderstappers nog wel geschikt zijn. Ik maak er altijd een gezellig uitje van, dan gaan we de voeten opmeten en in de winkel maakt de medewerkster er ook altijd iets speciaals van. Na het opmeten sluiten we altijd af met een drankje en een broodje worst in de Hema.

Na het lezen geïnteresseerd geraakt  in een paar hippe, coole en verantwoorden schoenen voor de kinderen? Kijk dan HIER voor éé’n van de verkooppunten.

>> Braqeez is online te vinden op de WEBSITE | INSTAGRAM & FACEBOOK <<

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met  Braqeez, de fotografie is verzorgd door Clicks by Priscilla.