It’s showtime at Sunday School.

De nieuwe kindermodebeurs Sunday School heeft afgelopen zondag een statement gemaakt in Kindermodeland, wat een daverend succes. Naast trends en spetterende collecties, stonden er ook modeshows en een presentatie op het programma. Sunday School is voor mij voor herhaling vatbaar je doet er onwijs veel inspiratie op en tijdens de modeshow kan je als fotograaf je hart ophalen.

Nieuwste ontdekkingen op kindermodegebied. 

Zo deed ik veel nieuwe ontdekking op het gebied van kindermode. Ontdekte een aantal merken die mij nog niet eerder opgevallen waren en kwam er achter dat de winterse kleuren die de trend worden, mijn favorieten zijn.
En ja, ik weet, het is nog best vroeg, want gelukkig hebben we de zomer nog tegoed.. Maar toch is het leuk en inspirerend om al een idee te hebben van de kleuren voor dit najaar.

Meet & Greet 

Na een succesvolle samenwerking was het dan ook eindelijk zover om Eliza van het label FEETJE, STURDY en JUBEL te ontmoeten. Zo spontaan, vriendelijk en gezellig. Fijn een praatje gemaakt, gesnoept van de Jubel & Sturdy cupcakes en een blik geworpen op de nieuwe jeans.  De jeans zijn trendy, hip en gaaf, heel gaaf! Ik kan alleen maar zeggen; Ik kijk uit om al de ideeën om te zetten tot een succes en het is nog zoveel leuker als je elkaar aanvult. Ik schiet graag plaatjes in de kleding van Sturdy. Het merk is helemaal passend, voor onze modieuze en actieve STURDY Boys.
Ik vind het leuk dat ik ook kennis gemaakt heb met Sabine één van de dames achter het eigenzinnige, comfortabele en fun merk AMMEHOELA KIDS. Het was zo leuk hoe Sabine reageerde en onwijs spontaan. Ik hou daar van. Het was dan ook leuk te horen, dat ze me volgende week even een mailtje stuurt. Ammehoela Kids kan in 2018, echt niet ontbreken op mijn platform! Ammehoela volg ik trouwens al vanaf de eerste lancering, dus extra leuk als we dit jaar tot een samenwerking komen. Het is mooi om te zien hoe deze twee dames hun enthousiaste ideeën omgezet hebben naar een kinderkledinglijn.
Ook even langs de stand van QUAPI KIDSWEAR, een praatje maken met Marieke, ontzettend gezellig om even bij te kletsen. Ik had Marieke al eens eerder ontmoet bij de fotoshoot van een collectie van Quapi Kidswear. Jizhmahaël als model, en ik glunderde van trots als moeder. Wat een fijn team ook om daar destijds op de set aanwezig te mogen zijn, top georganiseerd en onwijs lief en geduldig met de kinderen. Quapi Kidswear staat voor vrolijke en kleurrijke kinderkleding. Kleding waarin kinderen zichzelf fijn voelen en lekker  inkunnen bewegen. Ze zien er ook nog eens iedere collectie heel hip uit! Een set van Quapi Kidswear hoort ook zeer zeker dit najaar thuis in je garderobe.

IGLO+INDI en SOFIE SCHNOOR werd vertegenwoordigd door Trotstar de agency uit Antwerpen, tot afgelopen zondag had ik alleen nog contact gehad met de labels zelf, het was dan ook leuk en verrassend om het team van Trotsstar te ontmoeten! Bedankt voor het gezellige en leuke praatje bij de stand waar je veel heel enthousiast werd ook met al die gave items.

Aangekomen bij CLAESENS. Deze stand wilde ik natuurlijk niet missen, een praatje maken en elkaar ontmoeten. Maar wat was het onwijs druk. Ik wilde heel graag even meeten, want het is jullie vast niet ontgaan dat we een heel fijne samenwerking hebben met dit comfortabele label. De collecties van het label zijn bij ons zeer geliefd en bij het zien van de najaar collectie was ik opslag verliefd!

De modeshow is een statement. 
Om 13:00 zat ik samen met Meghann mijn beste vriendin, klaar voor de modeshow. Het evenement waarbij de wintercollectie AW18 tentoon wordt gesteld aan het publiek was echt fenomenaal. De modellen schitterde op het podium, sommige kindertoetjes iets gespannen, maar tegelijk straalde zij uit; Hier ben ik, zie mij en dit wordt de AW18 set van het jaar!

De modeshow georganiseerd door Manon Laarhoven (JustbyManon) en Roel Ruyten was werkelijk waar om van te genieten. Samen met Manon haar team en modellen wist zij een succesvolle modeshow neer te zetten in kindermode Nederland. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar, en ik denk dat veel bezoekers deze mening met mij zullen delen.

Wat mij is opgevallen.

Als ik kijk naar wat er tijdens de modeshow te zien was en wat mij is opgevallen, dan krijg je al een aardig beeld van wat er het komende seizoen in de winkels zal hangen. De trends zijn in het algemeen subtiel. Wel zie je constant een nieuw gebruik van stoffen, prints en nieuwe kleurcombinaties. Ook valt mij op dat ik veel elementen van vroeger terug zie komen voor aankomend najaar. Toch zijn er ook dit jaar weer dingen die opvallen zoals; de ruches, kantjes, schitterende glitterbiesjes, maar ook stoere denims. En hippe opdrukken, met toffe statements. Voor de jongens valt het mij op dat overhemdjes veel voorzien zijn van hippe patches.

Dit zijn mijn favoriete kleuren die ik spotte tijdens de fair. De kleur Grenadine mijn favoriet. De rode kleur die eerder naar het oranje gaat dan naar het paars, eigenlijk best een felle kleur voor het najaar. De kleur is uitstekend te combineren met het grijs en het blauw die ook zeer populair zijn.

Diepdonkerrood, balletschoen roze, camel, navy blauw, grijs, blauwgroen, frisse goud groen, marine blauw en de oranje bruintint. Deze kleuren maken de collecties die nog even op zich laten wachten echt winters en stijlvol. Een paar kleuren wijken af. Het meest afwijkend zijn het felle paars,  het bordeauxrood, het mosterdgeel en het smaragdgroen. Goud en Silver, 2018 heeft het allemaal. Ik hou ervan, dus ik kijk uit naar de AW18 collectie. Tegelijk ben ik wel een beetje bang, want nog meer trendy en hippe fashion, nog hebberiger en zeer gevaarlijk voor de portemonnee.