Vrsar, een vakantie paradijs.

Afgelopen zomer hebben we o.a. genoten van twee weken Vrsar, een pittoresk vissersplaatsje gelegen op een heuvel. Een oude stad met de meest knusse straatjes en steegjes, waar je heerlijk doorheen kunt slenteren.

Vrsar is perfect gelegen, het ligt namelijk aan de westkust van Kroatië en is een schiereiland wat wordt omgeven door het water van de Adriatische Zee. Langs de kust liggen verschillende bekende badplaatsen als Rovinj, Vrsar, Pula en Porec. En dicht in de buurt de monding van de Lim baai.

Het zoeken van een fijn appartement of hotel is altijd een dingentje.. Het verblijf wordt vaak omschreven als een topper en daar aangekomen; zakken je bedden door na een paar nachten, moet je dagelijks 30 minuten lopen voor je überhaupt een fles drinken in de koelkast kunt zetten en vervolgens kan je alleen met de bus naar het strand. Nee, dit keer was het anders. Mislav, eigenaar van het appartement Old Town, heeft ons vanaf moment één, een fijne vakantie bezorgd. Hij stond al op ons te wachten en tijdens het uitladen van de koffers hielp hij direct mee, voor we het wisten stonden we beneden een heerlijk ijsje weg te smullen..

De volgende dag deed ik de voordeur open, om in een straatje verderop naar de supermarkt te gaan. Daar stonden dan twee uiterst vrolijke hoogblonde kindjes voor mijn neus, een meisje én jongentje. Twee geweldig leuke spontane toetjes, zwaaide uitbundig en lachte. Jaihzihiön gaven ze direct een handje en begonnen achter elkaar aan te rennen om te spelen.

Het waren Mislav, zijn zoon en dochter. Een stukje verderop zat zijn vrouw begroete mij wederom ook heel vrolijk, alsof ze mij al veel langer kende dan vandaag. Ze gaf ons direct tips voor de meest fijne strandplekjes en waar we heerlijk fruit konden halen.

Ik kan het iedereen aanraden, dat als je naar Vrsar wilt, te verblijven in één van de Old Town Appartementen. Het bulkt niet van de luxe, maar de ligging is echt perfect en wat ik heel fijn vind tijdens een verblijf: dat je een eigen keuken en douche hebt, en er een wasmachine in het appartement aanwezig is.

Wat ik wel wil aangeven; dat als je slecht ter been bent, dit appartement niet aan te raden is, want je moet wel een stukje omhoog klimmen of weer naar beneden wandelen. Iedere dag vond ik het fijn om door de heerlijke knusse straatjes te slenteren richting het strand of centrum,

Ben je slecht ter been, maak je gebruik van een rolstoel of nemen jullie als gezin een kinderwagen/buggy mee op reis? Dan raad ik je aan met Mislav, eigenaar van de Old Town appartementen eerst contact op te nemen. Wellicht heeft hij nog een andere optie beschikbaar, die wel goed of beter te doen zijn!

Leuk om te weten is dat de inwoners van Vrsar ooit van wijngaarden, wijnbouw en visserij geleefd hebben. Tegenwoordig combineert de bevolking deze beroepen met het toerisme. Het rijke toeristische aanbod vloeit voort uit het mediterrane klimaat. Vrsar biedt milde winters en lange, warme zomers, adembenemende kustlijn en een prachtige natuur.

Het toerisme heeft enkele jaren geleden, Vrsar een nieuw leven ingeblazen en de plaats tot een fijne vakantiebestemming gemaakt voor jong en oud. De archipel van 18 onbewoonde eilanden tegenover Vrsar, maakt het een paradijs voor watersporters en voor de ware genieters een prachtig uitzicht over zee. Bovendien, biedt Vrsar met haar omgeving vele recreatieve bezigheden en actieve vakantie mogelijkheden.

Vrsar is een uitstekende vakantie bestemming of je nu wil genieten van een rustige, sportieve of kindvriendelijke vakantie, er is voor ieder wat wils. Het oude vissersplaatsje is ook perfect gelegen als je overige delen of plaatsjes wil verkennen in Kroatië.  De dichtstbij gelegen bestemmingen, die het zeker waard zijn om te bezoeken, zijn de Lim baai, Porec en de stad Rovinj. Als je met kinderen op vakantie gaat, vergeet dan géén bezoekje te brengen aan het Dinopark in Funtana.

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met CROATIA VRSAR OLD TOWN